Onze beeldverhalen
Video strategie. Heb je dat nodig?

Wat is een video strategie?

Als je een video wilt laten maken doe je dit om iets te bereiken, je doel. Dit kan bijvoorbeeld een kostenbesparing zijn, of je wilt graag nieuwe leads binnenhalen. Toch heb je weinig aan een video als hier geen plan achter zit. En dat is precies wat de strategie is, het plan achter de video.

Dit plan begint met het stellen van vragen als:

  • Welk verhaal wil je vertellen, wat is je boodschap?
  • Wat wil je bereiken met de video, wat is je doel?
  • Wie wil je bereiken met de video, wie is je doelgroep?
  • Waar bevindt jouw doelgroep zich, waar plaatsen we de video?
  • Heb je toevallig al een marketing strategie?
  • Is de video onderdeel van een campagne?

Met de antwoorden op deze vragen kunnen we al de basis van jouw videostrategie opstellen. Dat viel reuze mee toch?

Waarom een strategie?

Leuk en aardig zo’n strategie, maar waarom zou ik niet gewoon wat filmen en online zetten?

Vergelijk het eens met koken. Stel je wilt dat ene gerecht bereiden uit je kookboek van een topchef. Dan is het verstandig te kijken wat de ingrediënten zijn voordat je naar de winkel gaat om boodschappen te doen.

En wanneer je begint met koken is het ook belangrijk te weten hoeveel je van elk ingredient nodig hebt. Doe je dit allemaal niet smaakt het eindresultaat wellicht wel, maar is het nooit zo lekker als die topchef het bedoeld heeft.

Een strategie is hiermee vergelijkbaar. Doordat je van tevoren een plan maakt met de juiste ingrediënten, kun je effectief aan de slag. Je hoeft dus niet steeds weer opnieuw naar de winkel voor dat ene vergeten ingrediënt.

Vervolgens ga je de video via de juiste (online) kanalen verspreiden. Omdat je weet hoeveel je van elk medium nodig hebt krijg je de juiste mix. Met deze combinatie behaal je optimaal resultaat.

De volgende stap is de mix perfectioneren naar je eigen smaak. Zo ontstijg je zelfs die topchef en wordt het resultaat nog beter.

Neem contact op als je meer wilt weten.

Onze nieuwste blogberichten

Sebastiaan van Hamond

Wat is jouw onderscheidend vermogen?

In een vorige blog draaide het om de identiteit, het DNA, van je merk. Een andere belangrijke vraag om te beantwoorden is wat jouw bedrijf onderscheidend maakt? Want, weet jij eigenlijk waarom mensen je product kopen, je dienst afnemen of met je samenwerken? Wat zijn je USP’s?

Onze beeldverhalen

Video strategie. Heb je dat nodig?

Een strategie klinkt misschien wat ingewikkeld. Gelukkig valt dit reuze mee. Een goede video strategie zorgt er juist voor dat we veel effectiever te werk gaan. Een goede strategie begint met het stellen van de juiste vragen. Waarom de strategie een must is, leggen we je graag uit in dit artikel.

Uniper hybrid battery corporate video employer branding

Interne Communicatie met Video

Er zijn diverse onderzoeken waaruit blijkt dat mensen liever een video bekijken dan een tekst, email of webartikel lezen. Hoe jonger de persoon hoe meer interesse in video.