Gemeente Utrecht - Karton en frituur

Frituurvet weggooien

Deze film legt inwoners van Gemeente Utrecht uit waarom het belangrijk is frituurvet en olie op de juiste manier weg te gooien. Namelijk inleveren bij een inleverpunt.

We hebben een aantal mensen op straat gevraagd wat ze met hun gebruikt frituurvet en olie doen en de reacties waren zeer uiteenlopend. Daarom hebben we Jeffrie de Groot van de afdeling Stedelijk water, riolering en gemalen, gevraagd om tips te geven. Zo kunnen de inwoners van Gemeente Utrecht helpen met minder verstoppingen en overlast.

Inwoners van Utrecht bewust maken

Denken

Gemeente Utrecht wilde rond de jaarwisseling 2020-2021 inwoners informeren over het weggooien van frituurvet en karton. Wij zijn aan de slag gegaan met de scripts en hebben twee informatieve filmproducties gerealiseerd.

Draaien

Voor de filmopnames zijn we met cameraman en geluidsman diverse malen naar Utrecht gegaan om de interviews en losse shots te maken.

Delen

De films zijn te vinden op het youtube kanaal van Gemeente Utrecht en op de socials.

Meer over onze 3D werkwijze »

Karton weggooien

Deze film legt inwoners van Gemeente Utrecht uit waarom het belangrijk is kartonnen dozen op de juiste manier klein te maken. We laten een aantal huis-tuin-keuken-manieren zien. Zo kun je bijvoorbeeld een schaar of keukenmesje gebruiken, of scheuren om dozen eenvoudig uit elkaar te halen.

Doet men dit niet, en stampen ze bijvoorbeeld dozen plat, zorgt dit voor minder capaciteit in de kartoncontainer en vergroot het de kans dat karton boven in de container voor een opstopping zorgt. Een ‘volle’ of verstopte container zorgt er vervolgens voor dat men karton naast de container neerzet, wat het straatbeeld negatief beïnvloed en voor zwerfafval zorgt.

 Mondha Media verstaat de kunst op een persoonlijke manier een boodschap over te brengen. Dat spreekt gemeenten en andere overheden heel erg aan. De boodschap werkt gedragsbeïnvloedend en dat is precies wat overheden zoeken. 

– Jeroen de Vreede, Gemeente Utrecht