Gemeente Utrecht - Wervengebied

Behouden van de Utrechtse werven

Denken

Gemeente Utrecht is de komende jaren bezig met het herstel en behoud van de monumentale werven van de Utrechtse binnenstad. Samenwerking tussen de Gemeente en bewoners en ondernemers is hierbij essentieel. Samen met Gemeente Utrecht verzorgen we diverse informatieve filmproducties binnen het programma werven. Zo houd de Gemeente iedereen goed op de hoogte en willen we ze aansporen actief mee te denken.

Draaien

Voor de filmopnames zijn we met cameraman en geluidsman diverse malen naar Utrecht gegaan om de interviews en losse shots te maken.

Delen

De films zijn te vinden op www.utrecht.nl/werven, in de nieuwsbrieven en socials.

Meer over onze 3D werkwijze »

Programmaplan wervengebied

Gemeente Utrecht wil graag dat inwoners meedenken over de keuzes die ze maken binnen het programmaplan van het wervengebied. Ze gaan graag samen met keldereigenaren en andere belanghebbenden hierover in gesprek tijdens online bijeenkomsten in maart 2021.

In deze video leggen gespreksleider Nanneke van der Heijden en Marijk van der Wende, eigenaar werfkelder, uit waarom het belangrijk is dat men meedenkt en zich aanmeld voor de bijeenkomsten.

Verborgen kelders

Er zijn veel verborgen kelders in de stad Utrecht. Om de eigenaren op te roepen hun kelders op een kaart aan te geven, hebben wij deze film geproduceerd.

In deze film leggen projectmanager Gemeente Utrecht Luc Mes, Iv-infra inspecteur Mike van de Korput en kelder eigenaar Ad Sanders uit waarom het belangrijk is dat de kelders in het wervengebied gecontroleerd worden.