Video voor arbeidsmarkt communicatie

Trek nieuwe medewerkers aan, verwelkom ze en behoud ze

Een sterk en aantrekkelijk werkgeversmerk met is tegenwoordig misschien wel belangrijker dan je sales en marketing.

In de huidige arbeidsmarkt zul namelijk echt je best moeten doen om nieuwe mensen aan te trekken en je ervaren personeel aan je te binden.

Gemeente Zaanstad wervingsfilm 002
Gemeente Zaanstad wervingsfilm 003

Succesvolle arbeidsmarktcommunicatie

Een sterk werkgeversmerk trekt moeiteloos de juiste nieuwe medewerkers aan. Hoe dat kan?

Door geen salespraatje te houden, maar jouw collega’s een podium in de wervingsfilms te geven. Jouw eigen merkambassadeurs. Laat ze eerlijk en vol passie vertellen en tonen waarom ze graag bij je werken. 

Met echte verhalen spreek je jouw doelgroep aan. Ze herkennen zich in de video's. Wat zorgt voor binding met je employer brand en de uiteindelijke druk op die solliciteer knop.

Meer en betere kandidaten

Je wilt niet ‘zoveel mogelijk’ sollicitanten. Dat kost tijd, energie en geld. Jouw organisatie heeft behoefte aan de juiste kandidaten. Ze moeten bij je passen. En je organisatie moet ook bij de kandidaat passen.

Een wervingsvideo laat een realistisch beeld zien:

  • Hoe is het om bij jullie te werken?
  • Wat is de bedrijfscultuur?
  • Hoe is de samenwerking met collega’s?
  • Wat zijn de uitdagingen in het werk?

Hoe fijn is het wanneer je door echt goede arbeidsmarktcommunicatie de conversie op je werken bij advertenties met sprongen vergroot?

Hoe ziet een goed werkgeversmerk eruit?

Een sterk werkgeversmerk stopt niet bij de vacaturefilm. Je wilt toch ook je goede medewerkers behouden? Denk daarom ook eens aan:

  • Het verwelkomen van nieuwe medewerkers met een onboardingvideo
  • Het helder uitleggen van de werk- en veiligheidsinstructies in een e-learning
  • Het vastleggen van je bedrijfsuitje in een dynamische sfeerreportage

Er is ontzettend veel mogelijk om jou als werkgever op de kaart te zetten en te houden. Wij geven je graag advies. Dankzij onze arbeidsmarktcommunicatie specialist June Consultancy kunnen we zelfs je hele employer brand strategie, Employee Value Proposition (EVP) en recruiting ontwikkelen of uit handen nemen.

Wervingsvideo employer brand gemeente utrecht mondha media

Voorbeeld van een wervingsvideo

Werken bij zaanstad format mondha media wervingsvideo

Social video format wervingsvideo

Hoe ziet een goed werkgeversmerk eruit?

belangrijke punten voor het maken van effectieve arbeidsmarktcommunicatie

lengte van de film

Een wervingsfilm kan op diverse plekken ingezet worden. Als headliner bij een vacature, op de werkenbij-site of op social media. In de meeste gevallen maken we de films geschikt voor diverse platformen. We kijken dan per platform en doelgroep wat daar de gangbare lengte voor een video is. We denken ook graag mee over het inzetten van korte social clips en advertenties om de effectiviteit van de wervingscampagne te vergroten.

wat heb je te bieden?

Waar draait het om in je bedrijf? Wat maakt jouw organisatie anders dan anderen? Welke toegevoegde waarde biedt het bedrijf sollicitanten en werknemers? Allemaal elementen die we kunnen inzetten om jouw employer branding effectief te maken.

sales sales sales

Zorg dat je geen cliché sales praatje houdt. Hier prikt de sollicitant snel doorheen en haakt dan af. Vertel het verhaal van je bedrijf door dicht bij de kern, de missie, te blijven. En laat zien hoe die waarden tot uiting komen. Door dit goed te doen creëer je vertrouwen.

persoonlijk

Een arbeidsmarktcampagne wordt nog krachtiger als we werknemers aan het woord laten. Laat ze in hun eigen woorden authentieke verhalen vertellen waarin zowel hun eigen ervaringen als de diverse usp's van de functie en werkgever aan bod komen. Zo maak je van je medewerkers brand ambassadeurs!

professioneel

Als bedrijf wil je natuurlijk toptalent aantrekken. Zorg er dus voor dat de video's er professioneel uitzien (en laat dat toevallig ons vakgebied zijn).

call to action

De call to action (CTA) is onmisbaar. We maken de film namelijk met een duidelijk doel voor ogen en de call to action zorgt ervoor dat de kijker de gewenste actie uitvoert. Bijvoorbeeld doorklikken naar je website, een reactie achterlaat of de telefoon pakt.

wat kost een videoproductie voor arbeidsmarktcommunicatie?

De kosten voor een videoproductie variëren. We kijken altijd hoe we de totale productie zo effectief mogelijk kunnen inrichten qua tijd en kosten. Om je een indicatie te geven, de meeste producties liggen qua budget tussen de €2.500,- en €5.500,-.

Mondha Media arbeidsmarktcommunicatie gemeente Zaanstad Videoproductie 001

Aan de slag met jouw employer brand?

Neem contact op

Mondha Media Wervingsvideo gemeente Leusden Videoproductie 001
Boek een Discovery call

Calendly

Stuur een app

Whatsapp