Wervingsvideo's die werken

Een must voor je arbeidsmarktcommunicatie

Hoe fijn is het wanneer je door een echt goede wervingsfilm de conversie op je advertentie met sprongen vergroot? 

Een professionele wervingsvideo met jouw eigen merkambassadeurs geeft een enorme boost aan reacties van de juiste sollicitanten voor die geweldige functie die je open hebt staan.

Uniper hybrid battery corporate video employer branding
Gemeente Zaanstad wervingsfilm 002

Meer en betere kandidaten

Met de juiste wervingsfilm kan je perfect sturen. Je wilt meer sollicitanten én betere kandidaten. Je wilt niet ‘zoveel mogelijk’ sollicitanten. Kost tijd, geld en energie. Jouw organisatie heeft behoefte aan de juiste kandidaten. Ze moeten bij je passen. Maar je organisatie moet ook bij de kandidaat passen. Anders kan je al in de proeftijd opnieuw beginnen. Niet leuk! Een doordachte wervingsfilm zorgt daarvoor en voorkomt mismatch.

Hoe kan een wervingsfilm eruit zien?

Een wervingsfilm laat zien wat je lastig kunt beschrijven in een advertentie.

  • De bedrijfscultuur
  • Een beeld van de afdeling
  • De manier waarop collega’s met elkaar sparren
  • Is de organisatie informeel of formeel?

Laat relaties en klanten aan het woord over de fijne samenwerking. Geef collega’s een podium in je film. Een potentiële kandidaat voelt zich zo al welkom voordat zij, hij of hen nog maar een letter heeft geschreven.

Zet merkambassadeurs in

Trotse medewerkers zijn de beste reclame die je als werkgever kunt wensen. Laat je medewerkers daarom hun verhaal vertellen.

  • Wat maakt het werk zo mooi en uitdagend?
  • Hoe is de werksfeer?
  • Hoe ziet je dag eruit?

Een greep uit de vragen die we stellen aan jouw personeel om ze te laten stralen op beeld. We geven ze de ruimte om hun eigen echte verhaal te vertellen. Wij weten na jaren dat dit het allerbest werkt bij de doelgroep. Geen salespraatje maar authentieke mensen als merkambassadeur.

Gemeente Zaanstad wervingsfilm 003
Wervingsvideo Zaanstad
Veilig Thuis zorgcommando wervingsvideo 003
Veilig Thuis vacature teaser

Belangrijke punten

Voor het maken van resultaatgerichte wervingsfilms

Lengte van de film

Een wervingsfilm kan op diverse plekken ingezet worden. Als headliner bij een vacature, op de werkenbij-site of op social media. In de meeste gevallen maken we de films geschikt voor diverse platformen. We kijken dan per platform en doelgroep wat daar de gangbare lengte voor een video is. We denken ook graag mee over het inzetten van korte social clips om de effectiviteit van de wervingscampagne te vergroten.

Wat heb je te bieden?

Waar draait het om in je bedrijf? Wat maakt jouw organisatie anders dan anderen? Welke toegevoegde waarde biedt het bedrijf sollicitanten en werknemers? Allemaal elementen die we kunnen inzetten om jouw employer branding effectief te maken.

Sales sales sales

Zorg dat je geen cliche sales praatje houdt. Hier prikt de sollicitant snel doorheen en haakt dan af. Vertel het verhaal van je bedrijf door dicht bij de kern, de missie, te blijven. En laat zien hoe die waarden tot uiting komen. Door dit goed te doen creëer je vertrouwen.

Persoonlijk

Een employer branding campagne wordt nog krachtiger als we werknemers aan het woord laten. Laat ze in hun eigen woorden authentieke verhalen vertellen waarin zowel hun eigen ervaringen als de diverse usp's van de functie en werkgever aan bod komen. Zo maak je van je medewerkers brand ambassadeurs!

Professioneel

Als bedrijf wil je natuurlijk top talent aantrekken. Zorg er dus voor dat de video's er professioneel uit zien (en laat dat toevallig ons vakgebied zijn).

Call to action

De call to action (CTA) is onmisbaar. We maken de film namelijk met een duidelijk doel voor ogen en de call to action zorgt dat de kijker de gewenste actie uitvoert. Bijvoorbeeld doorklikken naar je website, een reactie achterlaat of de telefoon pakt.

Samen mooie wervingsvideo's maken?

Neem contact op

Mondha Media Wervingsvideo gemeente Leusden Videoproductie 001

Boek een Discovery call

Calendly

Stuur een app

Whatsapp