Werken bij het Ingenieursbureau van gemeente Zaanstad

succesvolle wervingsvideo's

Face thinking thin

denken

"We hebben hard ingenieurs nodig voor onze gemeente en we hebben al vanalles geprobeerd zonder succes."

Met deze vraag kwam de recruiter van gemeente Zaanstad bij ons. Tijdens de eerste online meeting bespraken we de wensen. Ze gaven aan al diverse manieren te hebben geprobeerd de lastige vacature te vervullen. En nu wilden ze graag de kracht van video inzetten.

Ons advies was om niet 1 algemene wervingsvideo te maken voor de afdeling, maar de content effectiever te maken door meerdere wervingsvideo's te produceren op vacature niveau en een algemene video over de sfeer van de afdeling.  Per video leveren we ook korte socials op.

De strategie hierachter is dat we met de short form socials zeer gericht de doelgroep kunnen targeten met betaalde advertenties. Deze krijgt dan een teaser te zien met call to action naar de werkenbij-site.

Op de werkenbij-site staan vervolgens per vacature de volledige films waarin een medewerker verteld waarom zijn job zo uitdagend en leuk is. De algemene video staat hier ook bij om de kandidaten ook te laten ervaren hoe de werksfeer is.

Clapperboard thin

draaien

We hebben in 2 dagen tijd met onze crew de interviews en opnamen verzorgt op diverse locaties in de gemeente Zaanstad.

Uiteraard hebben we de films voorzien van de huisstijl van gemeente Zaanstad en is er rekening gehouden met de web toegankelijkheidsrichtlijnen voor slechthorende en slechtzienden.

Projector thin

delen

De wervingscampagne met video zorgde ervoor dat de vacatures binnen 2 maanden vervuld waren, inclusief kandidaten op een wachtlijst.

Inmiddels hebben we al een paar jaar een goede samenwerking met gemeente Zaanstad en meerdere wervingsvideo's geproduceerd.

De wervingsfilms en de vacatures zijn te vinden op werkenbij.zaanstad.nl/ingenieursbureau. Op het Youtube kanaal van gemeente Zaanstad en de social media.

Wil je ook wervingsfilms inzetten voor je arbeidsmarktcommunicatie? Lees dan op deze pagina meer.